pexels-photo-116675-largeAls u in tijdelijke geldnood zit dan is het mogelijk dat u denkt aan het verkopen van uw auto. Het kan ook echter zijn dat u alleen maar voor een korte tijd geld nodig heeft. In zulke gevallen is het ook mogelijk om bij een selecte groep bedrijven uw auto te verpanden. Door het verpanden van de auto beschikt u over geld dat direct word overgemaakt op uw rekening of dat u contant in handen krijgt. De auto wordt als onderpand in genomen en deze kunt u na de betaling weer terugkopen van de handelaar.

Eigenlijk kunnen we dus kort zijn over uw vraag, het is mogelijk om uw auto te verpanden. Echter kan dit maar bij een select aantal bedrijven. Dit is dus een vrij ongebruikelijke service. Na een korte periode zult u met geld over de brug moeten komen om uw auto terug te krijgen. Mocht dit niet lukken binnen de limiet dan kan er bij sommige bedrijven worden geregeld dat de termijn versteld wordt als u de stallingskosten voor uw wagen betaalt. Als u echter nog steeds de kosten niet kan betalen voor het terugkopen van uw auto dan wordt deze in de verkoop gezet.

Dit verkopen van de waar is in het recht van het bedrijf waar de auto aan heeft verpand. Het bedrijf wordt na het verstrijken van de termijn als het ware eigenaar van uw voertuig. Misschien dat u dan wel genoeg geld heeft om uw wagen terug te kopen. Maar u kunt ervan uitgaan dat dit niet de prijs is die u ervoor gekregen hebt. U krijgt natuurlijk wel een vrijwaring en dergelijke van een dergelijk bedrijf, mits deze RDW erkend is.

Wilt u meer weten? U kunt altijd contact met ons opnemen!