U wilt graag uw auto exporteren. Hiervoor moeten een aantal zaken worden geregeld. Deze zaken regelt u met de RDW, wat staat voor de Rijksdienst voor het Wegverkeer. Voor het exporteren van uw auto heeft een aantal zaken nodig.

Allereerst hebt u het voertuig nodig dat u wilt uitvoeren. Tevens heeft u bij het uitvoeren van het betreffende voertuig bepaalde documenten nodig. Bij het papieren kentekenbewijs zijn dit: het vrijwaringsbewijs, het tenaamstellingsbewijs en een papieren kentekenbewijs deel II voor uitvoer.

Als het voertuig dat u wilt uitvoeren een moderne kentekencard heeft dan heeft u de volgende documenten nodig, namelijk: het vrijwaringsbewijs, het kentekenbewijs op creditcardformaat. Hier knipt de medewerker een hoekje van af, daardoor is de kaart niet meer geldig, maar kunt u deze nog wel gebruiken voor de uitvoer. Verder heeft u hier ook een kentekenbewijs deel II voor uitvoer nodig. Op dit bewijs staan de gegevens van degene die het voertuig op uitvoer heeft laten zetten.

U moet minimaal 18 jaar zijn om een auto te exporteren en minimaal 16 om een bromfiets of scooter te kunnen exporteren.

Als het voertuig dat u wilt uitvoeren een nieuw kenteken krijgt in het buitenland is het verstandig om kentekenbewijs deel IA te hebben als u dit bewijs mist dan is het verstandig om voordat u het voertuig gaat uitvoeren deze opnieuw aan te vragen bij het RDW. Hiermee kunt u in het buitenland een kenteken krijgen voor het desbetreffende voertuig dat u wilt uitvoeren. Ook als de auto al in het buitenland is kan deze met terugwerkende kracht geëxporteerd worden.

Mocht u meer informatie nodig hebben dan u hier op onze website kunt vinden, dan kunt u altijd contact met ons opnemen.