Gele Tekst in Google, Wat is dit?

Is het jou opgevallen dat er sommige teksten in Google geel staan gemarkeerd, Dit is heeft Google met een reden gedaan, lees hieronder:

Google highlight resultaten

Google gaat relevante gedeeltes highlighten in het geel. Bovendien scrolt het automatisch naar het juiste gedeelte van de site. Dat scheelt jou een hoop tijd. Helaas is het op dit moment alleen nog maar bij de Featured Snippets. Dat zijn de balken die bovenin verschijnen bij de zoekresultaten. In het Nederlands wordt het ook wel samenvattingen genoemd.

Als je op zo’n balk klikt kom je op de desbetreffende website terecht. Het verschil met normale zoekresultaten in Google is dat je meteen gele vlakken daar ziet verschijnen. De browser scrolt dan meteen naar het geselecteerde gedeelte.

Gele-Highlight-tekst-op-website-Google

Kan je als website beheerder er voor zorgen dat de gele markering wordt getoond?

Wil je ook die gele markering op je website? Wanneer je als featured snippet in de zoekresultaten verschijnt dan hoef je niks voor die gele markering te doen. Dit gebeurt geheel automatisch. Het is dan ook niet nodig om een speciale code aan de website toe te voegen.

Gele markering heeft geen invloed op SEO

Het ziet er natuurlijk heel interessant uit om gedeeltes van de tekst geel te markeren. Je moet echter weten dat een gele markering geen invloed heeft op SEO (zoekmachine optimalisatie). Je wordt er niet beter of slechter van in de zoekresultaten gevonden.
Wil je op bepaalde zoektermen zichtbaar zijn, het liefst bovenaan in de zoekresultaten? Maak dan gebruik van deze zoektermen en plaats deze in de tekst. Dat werkt beter dan een gele markering van de tekst. Dit laatste is alleen interessant voor de website bezoeker zelf, om bijvoorbeeld snel een belangrijk stukje tekst op te zoeken.

Is het handig om zelf diverse tekst geel te markeren?


Dat geel markeren van de tekst is eigenlijk best wel interessant. Hiermee leg je de nadruk op een belangrijk stukje tekst.

Gelukkig hoef je niet op Google en een featured snippet te wachten om een gedeelte van je tekst geel te markeren: dit kun je ook eenvoudig zelf doen. Let er wel op dat je dit niet overdrijft. Wanneer je de hele tekst geel markeert dan bereik je het tegenovergestelde effect. Markeer daarom niet meer dan een tot twee zinnen. En dan ook nog alleen de allerbelangrijkste zinnen.
Voor het geel markeren van tekst gebruik je een stukje code die je in de HTML-versie van de webpagina plaatst. Deze code ziet er zo uit:
gemarkeerde tekst

<span style=”background-color: yellow;”>gemarkeerde tekst</span>

Over de auteur-
In 2019 heb ik Webprof opgericht. Het verbeteren van organische vindbaarheid in Google is een passie van me waarmee ik graag andere bedrijven ook verder help!
Webprof Mark Zonneveld
Mark Zonneveld
Webdesigner
Facebook
LinkedIn
WhatsApp
Twitter

Cadeautje

Download gratis mijn E-book met 20 tips!
en verzeker jezelf van de meest effectieve online strategie.

Verdubbel je online klanten!

Ook ik maak gebruik van cookies voor mijn website!