Lokale SEO verbeteren

Lokale SEO, bestaat dat eigenlijk?  Want een zoekmachine werkt toch altijd wereldwijd? Dat klopt wel, maar Google houdt ook van relevantie, Google probeert vooral supermarkten in jouw buurt te laten zien, dankzij lokale SEO of local SEO, zoals wij digitale marketeers dat noemen!

lokale-seo-webprof-bollenstreek

Wat is lokale SEO?

Het woordt zegt het al lokale SEO is erop gericht om zichtbaar te worden in de lokale zoekresultaten. Waarom zijn lokale zoekopdrachten belangrijk? Omdat onderzoek uitwijst dat een flink percentage van de zoekopdrachten gebruikt worden om lokale bedrijven of diensten op te zoeken, een bakker of een slager hebben hier dus veel baat bij.

Lokale SEO is een techniek die de locatie van je bedrijf gebruikt en ervoor zorgt dat mensen niet alleen weten wat je doet én dat je daar goed in bent, maar ook – en vooral – dat je bij hun in de buurt zit. Met lokale SEO word je beter gevonden in de buurt waar je klanten wonen.

Kortom, met algemene SEO zorg je ervoor dat men weet dat jij de beste supermakrt bent.Met lokale SEO haal je ook effectief klanten naar je toe! Want het is die lokale SEO die ervoor zorgt dat je in de zoekresultaten verschijnt als de beste supermarkt in de buurt!

Lokale SEO: Google Mijn Bedrijf en andere local SEO tips

We vermeldden het hierboven al, lokale SEO is een techniek. Goed nieuws dus, want dat betekent dat we je meteen een aantal tips kunnen geven om te scoren in de lokale zoekresultaten.

Hierbij 6 marketing trends van dit jaar om nog hoger te scoren in google

6 Tips voor bedrijven om de lokale SEO te verbeteren:

Tip 1. Google Mijn Bedrijf ofte Google My Business. Google Mijn Bedrijf is echt je geheim wapen in de lokale SEO campagne. Als je je nog niet bij Google hebt aangemeld, moet je dat NU doen! Het is namelijk dé ideale tool om Google te vertellen waar je zaak is, wanneer je open bent en waarvoor je klanten bij je terecht kunnen. Het zorgt er ook voor dat je netjes op Google Maps verschijnt met alle juiste gegevens. En je kan er ook reviews er mee verzamelen, kwestie van je ranking meteen te verhogen! 😉

 Tip 2. Social proof – reviews van klanten. Jij wilt natuurlijk dat zo veel mogelijk van jouw klanten een goeie review neerzetten, hierdoor krijgt je bedrijf meer status. Social proof, heet dat, de digitale vorm van mond-aan-mond reclame. Zoiets wérkt en dat weet Google ook!

Tip 3. Sterke SEO teksten met een zoekwoordenonderzoek. Hoe vertel jij Google dat je de beste slager of stucadoor uit de buurt bent? Door dat in je website teksten te verwerken natuurlijk

Tip 4. Verwerk je locatie in je meta titels & omschrijvingen. Stel je voor, je staat lekker hoog in de zoekresultaten maar je resultaat in de SERP vermeld niet waar je jouw bedrijf gevestigd is. Voor je het weet scrolt die potentiële klant gewoon aan je voorbij! Verwerk dit dus altijd, en kies hiervoor ook om verschillende dorpen om je heen hier aan toe te voegen.

Tip 5. Optimaliseer URL’s met je locatie. In het kader van alle kleine beetjes helpen is dit weeral een extra signaal dat je lokale SEO een boost moet geven.

Tip 6. Zet je locatie goed zichtbaar op je website. Een goed zichtbare locatie op je website is uiteraard goed voor je bezoekers, maar ook voor de Google Crawler. Gebruik hiervoor bij voorkeur de footer van je website. Zo staat je adres netjes op elke pagina zonder dat je het voortdurend hoeft te herhalen. Dit neemt google weer mee in de lokale vindbaarheid.

Seo-lokaal-webprof

Vergeet je online marketing-strategie niet

Lokale zoekmachine-optimalisatie biedt dus volop kansen voor bedrijven die lokaal actief zijn. Tegelijkertijd is het slechts een onderdeel van je totale SEO-strategie. Zoom dus in op je lokale bezoeker, maar verlies ook vooral het totaalplaatje niet uit het oog. Pas als alle online marketing-componenten op elkaar aansluiten behaal je écht een optimaal resultaat. En dat willen we toch allemaal?
Laat webprof dit van jou overnemen, zodat jij kan doen waar je goed in bent!

Over de auteur-
In 2019 heb ik Webprof opgericht. Het verbeteren van organische vindbaarheid in Google is een passie van me waarmee ik graag andere bedrijven ook verder help!
Webprof Mark Zonneveld
Mark Zonneveld
Webdesigner
Share on facebook
Facebook
Share on linkedin
LinkedIn
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on twitter
Twitter
Contact-met-webprof

Bakkie Doen?

Even jouw website door nemen onder het genot van een kopje koffie…

Ook ik maak gebruik van cookies voor mijn website!