Top 3 SEO geheimen die iedereen moet weten!

Top 3 SEO geheimen die iedereen moet wetenn

Zoekmachine optimalisatie? Jouw sleutel tot succesvol ondernemen

Bijna iedere zoektocht start via Google. Het is dus belangrijk om je site hoog in de Google zoekresultaten te krijgen. Hoe hoog jouw site scoort hangt af van verschillende factoren. Gelukkig kan je je website zelf ook optimaliseren.

Top 3 SEO geheimen die iedereen moet wetenn

1.0 Zoek naar longtail keywords met ‘zoekopdrachten gerelateerd aan..’

Wanneer je in de zoekmachine van Google een bepaald zoekwoord invoert, staan onderaan de pagina ‘zoekwoorden gerelateerd aan…’.

Dit is het gedeelte van de pagina waar Google zoekopdrachten weergeeft die soortgelijk zijn aan jouw zoekopdrachten om je te helpen het te verbeteren of te verfijnen. Deze zoektermen kunnen helpen bij het optimaliseren van de website, omdat ze wellicht ook relevant zijn voor jou. Vergeet daarbij ook niet dat deze zoektermen rechtstreeks van Google komen en daarmee dus geweldige longtail keywords zijn.

2.0 Gebruik je zoekterm door de tekst zonder dat het opvalt.

Zorg ervoor dat je zoekterm een aantal keer voorkomt in de tekst van je pagina. Algemeen wordt aangeraden om een keyword-density na te streven tussen 1 en 2% (= per 100 woorden het zoekterm 1 à 2 keer gebruiken).

Gebruik je zoekterm zeker ook in de eerste alinea van je tekst (en liefst zelfs in de eerste zin). Probeer je zoekterm ook te gebruiken in de laatste alinea van je tekst (en liefst in de laatste zin van je tekst).

3.0 Zorg voor relevante interne links

Interne links zijn weer een ander type link; die creëer je zelf. Zorg binnen je website voor links tussen de verschillende pagina’s en doe dat juist wel met belangrijke trefwoorden. De bezoeker blijft namelijk op jouw site, dus Google ziet zo dat bezoekers op belangrijke trefwoorden klikken en binnen jouw website vinden wat ze zoeken voor dat trefwoord. Probeer dus links als ‘Klik hier’, ‘Lees meer’, et cetera te voorkomen.  Dit werkt niet en tevens vindt google dit niet interessant. 

Onder de indruk van van de mogelijkheden maar heb je hulp nodig?

In deze blog heb ik maar 3 hacks benoemd die je verder kunnen helpen met SEO, maar er zijn er wel 100! Mocht je graag hulp willen hebben bij het verder ontwikkelen van je SEO campagnes, dan helpt Webprof je graag. Neem vandaag nog contact op voor een vrijblijvend gesprek en ontdek de mogelijkheden.

Facebook
LinkedIn
WhatsApp
Twitter
Over de auteur-
In 2019 heb ik Webprof opgericht. Het verbeteren van organische vindbaarheid in Google is een passie van me waarmee ik graag andere bedrijven ook verder help!
Webprof Mark Zonneveld
Mark Zonneveld
Webdesigner

Ook ik maak gebruik van cookies voor mijn website!