Waarom Elementor Page Builder voor WordPress?

Zoals bekend is het maken van een website in WordPress erg eenvoudig. In WordPress vind je de standaard meegeleverde Gutenberg block editor waarmee je in korte tijd een mooie pagina mee kunt opmaken.

Maar wist je dat je in plaats van Gutenberg ook kunt kiezen voor een andere editor? In deze blogpost gaan we kijken naar Elementor Page Builder (pagina bouwer). Met deze page builder krijg je toegang tot een heel scala aan mogelijkheden om bijzonder fraaie pagina’s op te maken. Met Elementor kun je via een klik-en-sleep functionaliteit allerlei elementen aan je pagina toevoegen en verschuiven. Het is een gemakkelijk te gebruiken page builder waarmee je snel prachtig opgemaakte pagina’s kunt samenstellen.

elementor-Banner-1_webprof

In deze blogpost zal ik je uitleggen wat je zoal kunt doen met Elementor. Je komt te weten waarom jij Elementor zou moeten gebruiken voor het maken van je website.

Wat is Elementor Page Builder?

Laten we eerst kijken naar wat Elementor nou eigenlijk is. Wat is deze page builder en hoe kan het je helpen bij het maken van een website? Het antwoord is simpel, het is een pagina bouwer die je zal helpen om pagina’s in je WordPress website te maken, te beheren en te bewerken. En dit allemaal zonder HTML code te schrijven. Je hoeft niets te weten van shortcodes, en je hoeft al helemaal niets te weten over hoe je handmatig pagina’s kunt maken in een grid structuur. Het enige wat je moet weten is hoe je een pagina kunt bewerken met Elementor Page Builder.

Een van de belangrijkste voordelen van Elementor is de wysiwyg editor. Het creëren van een pagina kun je doen door widgets te selecteren en deze via een klik-en-sleep beweging op de gewenste plek van een pagina te laten vallen. Zo kun je eenvoudig pagina’s opmaken en direct het resultaat bekijken zoals de bezoeker het zal zien op de website.

Wat kan ik met Elementor?

Laten we kijken naar de functionaliteiten die Elementor biedt, en wat je er allemaal mee kunt.

Elementor bevat een groot aantal elementen (‘widgets’ genoemd) die je kunt gebruiken voor het bouwen van een website die geheel voldoet aan jou wensen. Let op dat je in WordPress ook widgets kunt gebruiken, deze voeg je toe aan een zijbalk. Dit zijn andere widgets dan de widgets die je in Elementor gebruikt.

Je kunt elke widget als element plaatsen op de pagina, en nu komt het mooiste, je kunt een widget daarna verslepen naar een andere plek. Zo kun je een indeling van een pagina op een later moment volledig omgooien door de verschillende elementen te verslepen naar een nieuwe plek. Je hebt de beschikking over enkele tientallen verschillende widgets, zoals kolommen, titels, afbeeldingen, video, buttons, afstandhouders, sliders, tellers, icons, etcetera. Elk van deze elementen kun je naar wens aanpassen, en je kunt de weergave veranderen. Ook kun je de marges en vullingen (padding) aanpassen om lucht te creëeren rondom een element, je kunt het lettertype en de achtergrond vervangen. Kortom je kunt alles aanpassen om een element passend te maken in elke pagina.

In Elementor kun je direct een responsive voorproefje bekijken hoe de pagina eruit zal zien op een ander apparaat. Zo kun je de pagina aanpassen met bijvoorbeeld een smartphone display in gedachten. Op deze wijze kun je je website maken voor elke gebruiker en voor elk type apparaat.

Hoe maak ik een pagina met Elementor?

Hieronder zie je in de video een tutorial over Elementor waarbij alle basis onderdelen worden besproken.

Heb je meer vragen bel mij en ik help je verder!

Via betaalde add-ons kun je de functionaliteit van Elementor uitbreiden. Zo kun je de add-on met Pro versie van Elementor via een plugin installeren. Veel Elementor WordPress thema’s worden geleverd met de JetElements plugin als add-on. Vanuit beide add-ons kun je nieuwe widgets en elementen toevoegen aan de pagina. Een veelgebruikte mogelijkheid in Jet Elements is het toevoegen van een slider. Ook deze functie kun je heel eenvoudig toevoegen. Sleep de widget Slider naar de pagina. Nadat je de widget hebt geplaatst heeft de slider wat voorbeeldinhoud. Je kunt de inhoud van elke slide aanpassen via de linker zijbalk. Hier kun je ook de achtergrondafbeelding, een achtergrondkleur of kleurverloop instellen, het lettertype veranderen etc.

Elementor is volledig gratis te gebruiken, maar als je echt alles uit de page builder wilt halen dan raad ik je aan om Elementor Pro te nemen. Je betaalt slechts $ 49 per jaar voor deze Pro versie (na het eerste jaar krijg je 25% korting). Voor dit bedrag krijg je een aantal handige uitbreidingen terug. Je kunt bijvoorbeeld nieuwe widgets gebruiken die alleen beschikbaar zijn in de Pro versie. Een daarvan is de Forms widget waarmee je formulieren kunt ontwerpen. Ook krijg je toegang tot honderden verschillende sjablonen die je kunt gebruiken om nog mooiere pagina’s te maken.

KOOP ELEMENTOR PRO

Heb ik je kunnen overtuigen van het gebruiksgemak van Elementor? Laat het me weten via het contactformulier.

Bron Zign

Over de auteur-
In 2019 heb ik Webprof opgericht. Het verbeteren van organische vindbaarheid in Google is een passie van me waarmee ik graag andere bedrijven ook verder help!
Webprof Mark Zonneveld
Mark Zonneveld
Webdesigner

Cadeautje

Download gratis mijn E-book met 20 tips!
en verzeker jezelf van de meest effectieve online strategie.

Verdubbel je online klanten!

Ook ik maak gebruik van cookies voor mijn website!