Waarom kiezen voor een op maat gemaakte wordpress website?

Ik krijg vaak de vraag of een op maat ontworpen WordPress-website niet een beetje overdreven is. Er zijn ontelbaar veel kant-en-klare WordPress thema pakketen beschikbaar… dus waarom zou je voor een veel duurdere op maat gemaakt webdesign moeten kiezen? Vooral kleinere mkb ondernemers stellen deze vraag aan mij.

Ik snap de vraag, maar de op maat gemaakte websites die ik bouw hebben veel voordelen, zelfs voor kleine of beginnende bedrijven.

Waarom zou je betalen voor een op maat gemaakte WordPress-website als je ook een goedkope, kant-en-klare websitesjabloon kan kopen? Ik geef je hieronder 4 goede redenen.

Waarom kiezen voor een op maat gemaakte wordpress website

Maatwerkwebsites hebben betere prestaties en zijn worden beter gevonden in Google

Maatwerkwebsites zoals ik die bouw hebben betere prestaties op vlak van laad-snelheid dan standaard aangekochte website. Ook zijn maatwerksites geschikter voor SEO & SEA omdat de aangepaste code die er in staat veel efficiënter en beter geoptimaliseerd is dan de opgeblazen code die de meeste sjabloonwebsites hebben.

Tevens staat er ook altijd te veel code in waardoor je de helft niet gebruikt.

Een op maat gemaakte website is visueel sterker

Stock-websites zien er rommelig en slordig uit, met te veel stockfoto’s, slecht gebruik van de ruimte, en content op plaatsen waar het logischerwijs niet thuishoort of er niet uit ziet. Een op maat gemaakte website ziet er aantrekkelijker én logischer ingedeeld uit, wat er voor zorgt dat jouw klanten zich op hun gemak voelen en het geeft een professionele uitstraling.

Alle bedrijven streven naar mooie en nette bedrijfspand. Waarom zou je dan ook niet een mooie strakke website koppelen aan je bedrijf.

  • De website moet een eyecatcher zijn.
  • De website moet overzichtelijk en gemakkelijk te lezen zijn.
  • De website moet relevante informatie bevatten die gemakkelijk te vinden is.
  • De website moet net zoals alle andere websites zijn waardoor de klant weet waar die moet zijn en waar die de info kan vinden.

Maatwerkwebsites zijn beter uit te breiden voor jouw bedrijf

Ik ontwerp mijn websites zodat het later gemakkelijker is om in de toekomst verdere aanpassingen en functies toe te voegen als je dat wenst. Een sjabloonwebsite staat mogelijk niet toe dat sommige functies worden toegevoegd of vereist wellicht uitgebreide aanpassingen om dat te doen.

Dit is natuurlijk een duur grapje indien jouw bedrijf gaat groeien dat jouw website hier niet in mee kan groeien, dit betekent dat je van scratch weer moet beginnen.

Vroeger heb ik veel ervaring met met het aanpassen van sjabloonwebsites, dit heeft mij heel veel tijd gekost, en het is duidelijk geworden dat op maat gemaakte WordPress-websites veel gemakkelijker en efficiënter kunnen worden aangepast.

Dat is ook het streven van Webprof!

Websites op maat zijn toekomstbestendiger

Op een dag kan er meer concurrentie naar jouw regio komen en moet je je marketing plan verbeteren. Je aangepaste website zal je nog steeds helpen op te vallen, zelfs tussen de toegenomen concurrentie.

Ik ben van mening dat onze op maat gemaakte websites een kosteneffectieve langetermijninvestering zijn en zelfs voor een kleinere of beginnende onderneming niet overdreven zullen zijn. Kijk dus eerder naar hoe een website technisch eruit ziet en uitgebreid kan worden dan naar het visuele.

Heb jij interesse gekregen in een website of webshop op maat contact mij!

Over de auteur-
In 2019 heb ik Webprof opgericht. Het verbeteren van organische vindbaarheid in Google is een passie van me waarmee ik graag andere bedrijven ook verder help!
Webprof Mark Zonneveld
Mark Zonneveld
Webdesigner
Facebook
LinkedIn
WhatsApp
Twitter

Ook ik maak gebruik van cookies voor mijn website!