Waarom moet ik mijn Website onderhouden?

Je bedrijf is online gestart.  Je WordPress-website is éindelijk in de lucht. Dus je bent voorlopig klaar en kunt nu lekker achteroverleunen. Toch? Het onderhouden van je website is belangrijker dan je misschien denkt. Er kan namelijk een hoop misgaan wanneer je dit niet doet. Waarom het zo belangrijk is om je WordPress te onderhouden? Dat vertel ik je in dit artikel. Lees snel verder om er achter te komen!

Inhoudsopgave

Wanneer je je Website onderhoudt word je eerder gevonden in Google

Ook al steek je ontzettend veel tijd in je Search Engine Optimalisation (SEO), Google merkt jouw website écht niet op wanneer je WordPress-website niet onderhouden is. Stel je voor dat de klant zoekt op ‘grafische ontwerper Bollenstreek’, dan geeft Google de klant liever een snelle, up-to-date website in plaats van jouw trage outdated pagina. Belangrijk dus om je WordPress geregeld te optimaliseren.

Een extra tip: maak nieuwe content. Schrijf regelmatig nieuwe website-content, zodat Google jouw website eerder opmerkt en hoger in de SEO-ranking plaatst. Zie het als twee vliegen in één klap: wanneer je geregeld content schrijft ben je én bezig met SEO, én blijft

Wanneer je je Website onderhoudt blijft je website Fout-vrij…

Niets is vervelender dan een website bezoeken waar allerlei links niet werken. Wedden dat je zelf ook de website verlaat wanneer je stuit op een 404 pagina? Dit is iets dat je bij je eigen website niet wil laten gebeuren. Het zou kunnen dat hyperlinks naar andere bronnen worden verwijderd of aangepast. Belangrijk dus om je Website te onderhouden om dit te voorkomen.

Maak, om tijd te besparen, een lijst van content waarbij je door linkt en voeg de gebruikte hyperlinks toe aan deze lijst. Zo hoef je de lijst maar een aantal keer per jaar af te gaan om te kijken of er iets aangepast dient te worden. Je kunt natuurlijk óók altijd de brokenlink checker raadplegen.

Website-onderhoud-wordpress_webprof

Indien je de Website onderhoudt wordt deze veiliger 

De nummer één reden waarom het belangrijk is je Website te onderhouden is vanwege je website veiligheid. Hackers zijn dol op niet onderhouden websites omdat ze hier gemakkelijk in kunnen komen. Belangrijk dus, vooral wanneer je bedrijf groter wordt, dat jij je website up-to-date houdt en hackers geen kans geeft.

Hoe je dit doet? De makkelijkste stap is om je Website te updaten. De makers van WordPress brengen niet voor niets updates uit: allemaal bedoeld om jouw website veiliger te maken. Het is dus belangrijk om deze updates zo snel mogelijk uit te voeren. Wel handig om je eerst even te verdiepen in de update. Zodat je voorbereid eventuele nieuwe versies installeert zónder dat alles schots en scheef komt te staan.

Wanneer je je Website onderhoudt wordt je website aantrekkelijker

Responsive webdesign is een streven voor elke websitebouwer. Je wil namelijk dat de gebruiker jouw website als zo gebruiksvriendelijk mogelijk ervaart op zowel telefoon, computer en tablet en het liefst iets bij je afneemt. Het is dus ontzettend belangrijk om je WordPress te onderhouden om zo te zorgen voor een aantrekkelijke website.

Tip: kijk ook eens naar de plugins op je website. Deze plugins (denk aan een Facebook-evenement of kalender) kunnen heel handig zijn, maar wanneer ze niet meer van toepassing blijken kun je deze beter verwijderen. Dit draagt zowel bij aan de snelheid van je website (en dus wéér SEO!!!) als hoe aantrekkelijk je website eruitziet

Website Onderhouden: Hier moet je rekening mee houden!

Ik hoop dat de bovenstaande informatie jouw geholpen heeft. Nu is het tijd om te beginnen met het updaten en optimaliseren van jouw WordPress. Houd wel deze dingen in je achterhoofd wanneer je hiermee start:

  • Zorg ten eerste dat je de regelmatige updates vanuit WordPress opvolgt. Dit is de makkelijkste manier om je website veilig en up-to-date te houden.
  • Schrijf regelmatig nieuwe website-content om te zorgen voor een hogere SEO-ranking en direct een up-to-date website.
  • Plugins kunnen heel waardevol zijn, mits deze een inhoudelijk doel hebben. Vraag je dus af of je plugins bijdragen aan de beleving van je gebruiker en zo niet: verwijder ze.
  • Maak een lijst met content dat hyperlinks bevat. Loop deze lijst regelmatig door om te controleren of deze hyperlinks nog werken en relevant zijn. Zo niet, pas je content dan aan.
  • Schakel meldingen in van reacties op content. Zo ben je eerder op de hoogte van ongewenste berichten en maak je van je website een vriendelijke, veilige pagina.
  • Maak altijd een back-up en bewaar deze back-up op ten minste twee plaatsen.

Belangrijk om te onthouden wanneer je een website maakt is dat het geen eenmalige activiteit is. Je zult er tijd in moeten steken, om je website zo veilig en gebruiksvriendelijk mogelijk te maken én houden. Plan in ieder geval elk kwartaal een optimalisatiesessie in. Je website is immers je visitekaartje, dus wel zo slim om er genoeg tijd en aandacht in te steken.

Is het onderhouden van jouw website iets wat je liever aan een PROF overlaat? Neem dan snel contact met ons op voor de mogelijkheden.

Over de auteur-
In 2019 heb ik Webprof opgericht. Het verbeteren van organische vindbaarheid in Google is een passie van me waarmee ik graag andere bedrijven ook verder help!
Webprof Mark Zonneveld
Mark Zonneveld
Webdesigner
Facebook
LinkedIn
WhatsApp
Twitter

Cadeautje

Download gratis mijn E-book met 20 tips!
en verzeker jezelf van de meest effectieve online strategie.

Verdubbel je online klanten!

Ook ik maak gebruik van cookies voor mijn website!