Waarom SSL?

Waarom een SSL certificaat op jouw Website?

Ik adviseer bij jouw websites en hosting om een SSL verbinding te nemen. Een SSL verbinding herken je aan de HTTPS en het slotje voor de domeinnaam. Hiermee worden alle gegevens via encryptie verstuurd. Hierdoor zijn jouw gegevens niet zichtbaar als deze verstuurd worden. Hackers kunnen uw gegevens onderscheppen en zonder SSL kunnen ze daar informatie  uit halen. Denk aan gegevens die via een contactformulier worden verstuurd, maar denk ook aan uw WordPress loginnaam en wachtwoord, of gegevens die via je webshop verstuurd worden.

Hier zie je een voorbeeld van een datapakketje dat is onderschept. 

Datapakketje zonder SSL - Webprof

Wat je hier ziet is een login in een WordPress website. De loginnaam in deze testsite is Alain en het wachtwoord pwd123 (een niet te adviseren wachtwoord trouwens). In het eerst voorbeeld is het verstuurd zonder SSL en zie je dat de login gegevens terug te vinden zijn in het onderschepte datapakketje. Daaronder zie je hetzelfde datapakketje maar dan verstuurd met SSL. Je ziet dat hier de gegevens versleuteld zijn en niet te achterhalen, dit is uiteraard wat je wilt!

Waarom zou je een SSL certificaat kopen? Wat zijn de voordelen van een SSL certificaat? en wat is SSL waard voor jouw website of webshop?
Dit zijn allemaal vragen die ik vaak krijg van mijn klanten.

Dat is eigenlijk in 3 simpele woorden uit te leggen:

  • Beveiliging
  • Vertrouwen
  • Google rankings

Met een SSL certificaat beveilig je de gegevensuitwisseling tussen je website en de bezoekers van je website en zorg je er dus voor dat deze (vaak) belangrijke gegevens niet onderschept kunnen worden. 

Dit zorgt voor vertrouwen van bezoekers in je website en diensten en daarmee potentieel langere klantrelatie en opbrengst. Positief dus voor je bedrijfsresultaat. 

Daarnaast heeft Google in 2014 aangekondigd dat ze een HTTPS verbinding meenemen in het ranken van websites in de zoekresultaten. In december 2015 deden ze daar nog een schepje bovenop door te verkondigen dat HTTPS (dus met SSL beveiligde websites) echt voorrang krijgen in de zoekresultaten ten opzichte van niet beveiligde website.

Het gebruik van een SSL certificaat is dus positief voor de Google rankings van je website. 

Kosten SSL certificaat 

Wat kost een SSL certificaat? Aangezien een SSL certificaat een geautomatiseerde dienst is die standaard voor elke website geïmplementeerd kan worden zijn de jaarlijkse kosten relatief laag. 

De kosten van een SSL certificaat voor Wildcard en Extended Validation liggen een stuk hoger omdat hier minder vraag naar is en er vaak handmatige acties vereist zijn. 

Wil je specifieke kosten voor een SSL certificaat weten? mail of app mij…

Over mij  | Portofolio | Contact

Cadeautje

Download gratis mijn E-book met 20 tips!
en verzeker jezelf van de meest effectieve online strategie.

Verdubbel je online klanten!

Ook ik maak gebruik van cookies voor mijn website!