Waarom WordPress gebruiken?
8 redenen om voor WordPress te kiezen!

Een vraag die mij vaak gesteld wordt: “Waarom adviseert Webprof WordPress als content management systeem?”.  Een terechte vraag. Er zijn veel goede content management systemen, waarom richten wij ons alleen op WordPress als content management voor websites.

Je kunt lang onderzoek doen naar verschillende content management systemen. Je zult zien dat iedere website of internetbureau een andere voorkeur heeft. Uiteindelijk gaat het erom dat het content management systeem vrij beschikbaar is, goed wordt doorontwikkeld, eenvoudig in het gebruik is en ook uitbreidbaar is.

Ik vertel je graag waarom WordPress voor Webprof de absolute nummer 1 is:

1.0 Open source

WordPress mag door iedereen gebruikt worden. Het wordt doorontwikkeld en voorzien van nieuwe features die je zo kunt gebruiken na een update. Dit grote pluspunt heeft te maken met het voordeel uit punt 2.

2.0 Community

De WordPress community is enorm en erg indrukwekkend in de manier waarop samengewerkt wordt. Er is uitstekende documentatie beschikbaar en die wordt ieder jaar beter. Er wordt continue aan WordPress gewerkt om het nog beter te maken. Dit door ontwikkelaars over heel de wereld die dit in hun vrije tijd doen, gratis, omdat ze van WordPress houden. Deze manier van werken is erg handig in het geval van een nieuw beveiligings lek, kan dit betekenen dat er binnen enkele uren een nieuwe versie beschikbaar is die het lek dicht. Om een cijfer te noemen, and WordPress versie 3.8 hebben 188 developers gewerkt!

 

3.0  Gebruiksvriendelijkheid

De user interface van WordPress wordt sinds jaren geprezen. Deze is erg eenvoudig van opzet, informatie kan altijd eenduidig worden bijgewerkt. Wereldwijd draaien er ongeveer 75 miljoen websites op WordPress. Je kunt je voorstellen dat mede door dit intensieve gebruik de beheeromgeving optimaal is ingericht voor de website beheerders.

wordpress-webdesign-bureua-webprof_logo

4.0 Testing

Omdat er zoveel websites gebruik maken van WordPress betekent dit ook dat veel bezoekers websites met WordPress bezoeken. Bugs en andere problemen worden hierdoor snel gevonden en vervolgens door de community opgelost. Zie al de bezoekers en gebruikers als 1 grote groep testers.

5.0 Schaalbaar

WordPress is super schaalbaar en flexibel. Zelf beheren we WordPress websites met ruim 10.000 pagina’s, het is eenvoudig om extra talen te koppelen en het is zelfs mogelijk om verschillende websites binnen 1 WordPress omgeving te laten draaien via een WordPress Multisite installatie. Deze manier van opbouw heeft Webprof al meerdere malen bij klanten toegepast, ideaal om de beheerkosten laag te houden, je hebt namelijk maar 1 content management systeem om te beheren. Waar WordPress verder sterk in is, is dat maatwerk netjes tegen de basis WordPress code aan ontwikkeld kan worden. Hierdoor kunnen toekomstige WordPress updates zonder problemen worden uitgevoerd.

6.0 Google loves WordPress

Website die WordPress als content management systeem gebruiken worden altijd snel en goed geindexeerd door Google. Dit heeft te maken met de eenvoud waarop je goede paginatitels en URL’s kunt aangeven voor pagina’s en de technische opbouw van de WordPress code. Compact, netjes en snel. De code is optimaal ingericht om het indexeren door Google zonder tegenstand te laten verlopen.

7.0   WordPress plugins

Een plugin is een kleine softwaretoevoeging. Je voegt een stukje functionaliteit toe.

Met de ene plugin voeg je een hele webshop toe aan jouw website en met ander voeg je wat social media buttons toe of contactformulier.

Er zijn tienduizenden gratis en betaalde WordPress plugins en er komen dagelijks nieuwe bij. Voor elk stukje functionaliteit is er wel een plugin te vinden.

8.0 Flexibiliteit

Je zit niet vast aan één partij. Je kunt altijd switchen van hostingprovider. Je kunt altijd switchen van thema. En je kunt makkelijk plugins installeren, activeren en deactiveren. Je kunt in no-time je hele website omgooien. Wil je een cursus toevoegen? Dan kan dat. Een webshop? Sure. Een blog? Daar is WordPress voor gebouwd.

Samenvattend
Ik hoop je op deze manier meer informatie te geven over de reden waarom ik WordPress gebruik, ik vindt het een geweldig systeem. Webprof heeft diverse websites op WordPress ontwikkeld, welke ik ook beheer. Heb je interesse in een professionele WordPress website? Neem dan contact met mij op voor een vrijblijvend gesprek.

Over de auteur-
In 2019 heb ik Webprof opgericht. Het verbeteren van organische vindbaarheid in Google is een passie van me waarmee ik graag andere bedrijven ook verder help!
Webprof Mark Zonneveld
Mark Zonneveld
Webdesigner
Facebook
LinkedIn
WhatsApp
Twitter

Cadeautje

Download gratis mijn E-book met 20 tips!
en verzeker jezelf van de meest effectieve online strategie.

Verdubbel je online klanten!

Ook ik maak gebruik van cookies voor mijn website!