Website Laten Maken
Waar Op Letten?

Weet jij waar je op moet letten indien je een website laat maken door een Webdesigner?
Wanneer je een website wilt laten ontwikkelen door een Webdesignbureau, is het goed om vooraf op een aantal zaken goed te letten. Het is immers hetgeen wat je potentiële klanten als eerst zien als ze via internet jouw bedrijf tegenkomen. Daarbij kost het laten maken van een website ook nog eens aardig wat geld, het is dus belangrijk dat dit in één keer goed geregeld wordt. Website laten maken en wil je weten waar je op moet letten? In dit artikel geef ik je een aantal tips waarmee je alvast goed op weg bent. Lees dus snel verder!

Inhoudsopgave

1.0 Zorg ook voor goede SEO bij je nieuwe website.

Een goede vindbaarheid, oftewel: SEO, is belangrijk bij je nieuwe website. Zorg er dan ook voor dat je een SEO specialist betrekt in het opbouwen van de nieuwe site. Als je de nieuwe website goed insteekt dan zal de site meer organische website-bezoekers krijgen.

2.0 Weet jij wat je wilt? Dan weet je webdeveloper dat ook! 

Maak duidelijk wat jouw doel is van de website en laat hier de website op in richten!
Het is belangrijk dat de webdeveloper weet wat er van hem verwacht wordt. Zorg er dus voor dat je jouw wensen altijd kenbaar weet te maken. Daarbij is het belangrijk dat je jouw huisstijl en dergelijke alvast goed op orde hebt. Op basis hier van kan kun je dan een website laten maken. Daarbij is het goed om ervoor te zorgen dat je website op meerdere apparaten goed te zien is. Dit doe je door jouw website responsive te laten maken. Vaak wordt dit tegenwoordig al gedaan, maar toch is het goed om hier altijd even op te letten. Een ander belangrijk punt is dat je website conversiegericht wordt ontwikkeld. Dit houdt in dat de kans op daadwerkelijke aankopen van jouw product groot is doordat er bijvoorbeeld goede call-to-actions worden geplaatst op je website.

3.0 Beveiliging van website

Beveilig je nieuwe website goed om de kans dat je gehackt wordt minimaal te houden. Met een goed onderhoudsplan wordt je website up-to-date gehouden, worden er backups gemaakt, word je website gemonitord en beveiligd tegen allerlei dreigingen van buitenaf. kies dus altijd voor een onderhoudscontract om er voor te zorgen dat jouw website altijd up-to date is!

4.0 Hoe ontwerpen jij mijn website om meer leads en omzet te genereren?

Je wil natuurlijk dat het bedrijf die jouw website gaat ontwerpen niet alleen een mooi plaatje voor je maakt. Stel je voor, als je wil dat meer klanten je gaan bellen of je bedrijf bezoeken dan moeten je contactgegevens duidelijk worden vermeld. Het liefst direct bovenaan de pagina.  Wil je meer leads genereren of meer inschrijvingen op je email nieuwsbrief (MailchimpDripConvertKit), dan moeten deze op de website geplaatst worden via duidelijk vormgegeven actieknoppen. Het is belangrijk om te kijken of het website bedrijf jouw kan goed kan helpen met je doelen die jij met je website wilt bereiken. 

Ik ontwerp websites die mooi en functioneel zijn. Het mooie gedeelte zorgt ervoor dat je website de aandacht van je bezoeker krijgt en deze nieuwsgierig wordt naar jouw onderneming. Het functionele gedeelte zorgt ervoor dat de klant op een slimme en gebruiksvriendelijke manier door je website begeleid wordt om vervolgens te worden overtuigd een bepaalde actie te ondernemen. Dit kan zijn, contact opnemen, een formulier invullen, inschrijven op een email nieuwsbrief of een offerte aanvragen.

wordpress-webdesign-bureua-webprof_logo

5.0 Kan ik straks zelf mijn website aanpassen?

Je wil straks een website hebben met een content management systeem (CMS) om zelf je website te kunnen aanpassen. Een goed webdesign bedrijf is bekend met populaire CMS systemen zoals WordPress en Magento. Met bijvoorbeeld een WordPress CMS log je eenvoudig in op je website om vervolgens teksten en afbeeldingen te wijzigen of een nieuwe blog artikel te maken en te plaatsen. Zonder een goed CMS systeem ben je compleet afhankelijk van je website bouwer en moet je deze om de dag bellen voor wijzigingen. Dat wil je natuurlijk niet. 

6.0 Is mijn website Mobile Friendly?

Je wil natuurlijk dat je klanten op de desktop, mobiel en tablet een perfecte weergave van je website krijgen te zien. Om deze optimalisatie voor elkaar te krijgen wordt er gebruik gemaakt van responsive design. Dit houdt in dat jouw website zich automatisch aanpast aan de grootte van het scherm van de gebruiker. Op de desktop wordt hij dus anders getoond dan op een smartphone. 

Er wordt dus niet meer zoals vroeger gebruik gemaakt van een aparte mobiele website. Responsive is the way to go. Als jouw website bedrijf geen responsive websites maakt zoek dan snel verder naar en die dat wel doet.

Over de auteur-
In 2019 heb ik Webprof opgericht. Het verbeteren van organische vindbaarheid in Google is een passie van me waarmee ik graag andere bedrijven ook verder help!
Webprof Mark Zonneveld
Mark Zonneveld
Webdesigner
Facebook
LinkedIn
WhatsApp
Twitter

Cadeautje

Download gratis mijn E-book met 20 tips!
en verzeker jezelf van de meest effectieve online strategie.

Verdubbel je online klanten!

Ook ik maak gebruik van cookies voor mijn website!