Whatsapp chat op Website

Opzoek naar een  Whatsapp klik en chat plugin voor een website?
Merk jij dat de klant afhaakt vanaf jouw website naar het contact formulier. Maak de drempel zo laag mogelijk voor de klant en kies er voor om een Whatsapp chat functie op de website te plaatsen om geen klant te missen!
Met het mobiele tijdperk en het steeds meer toenemende gebruik van Whatsapp is het handig om op je website een button op te nemen. Maar hoe maak je een Whatsapp button op je website zodat bezoekers jou direct een berichtje of appje kunnen sturen en met je kunnen chatten? Ik leg het uit in dit blog.

Waarom zou je een WhatsApp-knop toevoegen?

WhatsApp telt zo’n 1,5 gebruikers per dag!  WhatsApp is de afgelopen jaren enorm gegroeid. In 2014, toen Facebook de dienst overnam, waren er 450 miljoen actieve gebruikers per maand. Twee jaar later werden dat er 1 miljard en de groei lijkt niet te stoppen. Het feitelijke aantal zal iets minder zijn omdat sommige mensen twee telefoons hebben. Maar desalniettemin; het lijkt dus geen slecht idee om zo’n WhatsApp-knop aan je website toe te voegen.

Geen gedoe, wel contactgegevens

Het voordeel aan WhatsApp op je website vind ik dat je geen contactinformatie van je bezoekers hoeft te vragen, maar deze toch krijgt. Dat werkt zo:

 • Iemand klikt op de WhatsApp knop op je website.
 • De app opent zich automatisch (op mobiel) en op desktop in veel gevallen ook.
 • Er verschijnt een standaardbericht dat je zelf kunt invullen zoals “Dag Mark, ik heb een vraag…”.
 • De bezoeker hoeft alleen nog maar op “Verzenden” te drukken/klikken en het gesprek begint. 
 • Jij, jouw bedrijf of organisatie beschikt vervolgens over het telefoonnummer zonder dat de bezoeker dit heeft hoeven invullen. Als je start met chatten stuur je je telefoonnummer automatisch mee. Je hoeft alleen nog maar om de naam te vragen, maar meestal zullen mensen zich gelijk voorstellen.

Je komt zo dus snel en makkelijk in contact met je websitebezoekers. 

whatsapp-chat-website

WhatsApp deel-knop op je WordPress-website

Het toevoegen van een WhatsApp share button kan op verschillende manieren. Eén van die manieren is door JavaScript op je website te plaatsen.

De HTML-code ziet er dan als volgt uit:

In de code hierboven stuur je een WhatsApp-bericht waarin je dit artikel aanprijst 😉. Een simpele manier is het toevoegen van een WhatsApp-knop via een bestaande Deel plugin. Hiermee heb je naast het gebruiksgemak ook de nodige opties, waarmee je de button helemaal naar wens kunt stylen en positioneren.

Voor meer info zie de volgende link: Whatsapp info

Wat is het verschil tussen LiveChat en WhatApp?

De verschillen tussen een LiveChat en WhatsApp zijn:

 • Bij LiveChat moet je direct beschikbaar zijn, hoewel je dit ook kunt uitbesteden of een autoresponder kunt aanzetten is vaak een bijkomend probleem dat je tijdens het chatten ook geen contactgegevens hebt of achteraf ook helemaal niet krijgt.
 • Met een WhatsApp-chat heb je direct het telefoonnummer van de bezoeker, met een LiveChat moet je eerst de naam en het e-mailadres vragen. Ofwel voordat de chat begint (dit werkt drempelverhogend), ofwel achteraf, alleen dan is er een hoog risico dat bezoekers dit niet doen. 
 • Als bezoekers je site weer verlaten kun je met WhatsApp gewoon verder gaan. Dit is een heel groot voordeel omdat bezoekers doorgaans snel van je site afgaan als ze niet snel genoeg antwoord krijgen. Bezoekers hoeven dus niet op je site te blijven om met jou in contact te staan.
 • Op mobiel kan het irritant zijn om te multitasken terwijl je aan het wachten bent op het antwoord in de chat op een website, met WhatsApp kan de bezoeker op zijn/haar eigen tijd reageren. WhatsApp is daarmee is stuk mobielvriendelijker dan een LiveChat.

Een eventueel nadeel aan WhatsApp t.o.v. LiveChat is dat bezoekers niet verwachten dat WhatsApp “live” is. Als je bijvoorbeeld een webshop hebt en je wilt bezoekers direct te woord kunnen staan is WhatsApp geen goed alternatief. Daar tegenover staat dat heel veel “Live”Chats tegenwoordig ook niet echt live zijn.Je kunt eventueel ook voor een variant kiezen van LiveChat op desktop en WhatsApp op de mobiele versie van je website. Dan heb je in sommige gevallen het beste van beide

Kiezen voor WhatsApp voor business

Je kunt je wordpress website ook koppelen aan WhatsApp voor business. Dat is een aparte app van WhatsApp. Deze werkt hetzelfde als de standaard app, maar er zijn een paar verschillen. WhatsApp voor business maak je heel eenvoudig aan door de business app te downloaden voor iOS of Android. De voordelen van WhatsApp voor business zijn:

 • Instellen van een autoresponder.
 • Koppeling met een vast nummer zoals een 085-nummer of je bedrijfstelefoonnummer, dit dien je wel even te bevestigen. 
 • De app werkt naast je persoonlijke WhatsApp-app zodat je zakelijk en privé gescheiden kunt houden.
 • Het nadeel is wel dat je het weer moet bij houden los.

  Bron: Platformpro

Ja ik wil ook  WhatsApp op mijn website!

Dat kan natuurlijk. Wil je weten hoe dit werkt of heb je wat hulp nodig? Stuur me even een appje en ik help je direct verder. Als je gebruik maakt van een Webprof website zit deze functie vanaf nu standaard in je website! Ben je benieuwd of dat wat voor je is? Dan geef ik je graag van een eerlijk advies o.b.v. jouw wensen en type website.

Over de auteur-
In 2019 heb ik Webprof opgericht. Het verbeteren van organische vindbaarheid in Google is een passie van me waarmee ik graag andere bedrijven ook verder help!
Webprof Mark Zonneveld
Mark Zonneveld
Webdesigner
Facebook
LinkedIn
WhatsApp
Twitter

Cadeautje

Download gratis mijn E-book met 20 tips!
en verzeker jezelf van de meest effectieve online strategie.

Verdubbel je online klanten!

Ook ik maak gebruik van cookies voor mijn website!